^ TOP BACK

sIRcro - Rijec predsjednika

sIRcro ::
 
 

 

 

sIRcro :: Sekcija za intervencijsku radiologiju

RIJEČ PREDSJEDNIKA

 

Dragi intervencijski radiolozi,

 

 Intervencijska radiologija je jedna od kliničkih specijalnosti koja se najbrže razvija. Trajna edukacija nas, intervencijskih radiologa, je neprekidan proces unaprijeđenja znanja i sposobnosti od čega su spoznaje o tehnološkim inovacijama materijala, opreme i intervencijskim postupcima nerazdvojivi dio. Ovo treba biti trajan proces unaprijeđenja naše kvalitete rada kako bismo našim bolesnicima omogučili najprimjerenije liječenje. Ne manje važan dio našeg rada je i dokazivanje drugim kliničkim strukama kako je njihovo povjerenje u našu struku osnovano. Zbog toga je vrlo važno održati dokazanu kvalitetu rada, opravdati stečenu vjeru drugih kliničkih struka, ali i dati nove osnove i putokaze za unaprijeđenje naše interdisciplinarne suradnje.

 

Edukacija mlađih radiologa o prednostima i zahtjevnostima intervencijske radiologije je naša svakodnevna obveza. Međutim ona nije samo obveza intervencijskih radiologa već i drugih radiologa koji sudjeluju u edukaciji specijalizanata radiologije. Ovo je vrlo važno upravo zbog posljedica koje donosi brzi napredak naše struke, njena atraktivnost i prednosti koju uviđaju i druge kliničke specijalnosti. Ukoliko želimo nastaviti putem koji su započeli naši učitelji, nameće se u mlađih kolega i tradicijski pobuditi interes za našom strukom, kao što su naši prethodnicim pobudili u nama.

Nažalost, uloga intervencijskih radiologa nije i zahvalana. Susrećemo se s poteškoćama i financijskim ograničenjima za koje nerijetko upravne strukture i društvo nemaju sluha. Zbog toga svakodnevno ulažemo iznimne napore koji nerijetko prelaze i naše mogućnosti. Stoga se nameće neophodim intenzivirati našu međusobnu suradnju kako bismo mi bolje znali sve poteškoće iz okvira naše struke, a tada i poboljšali naš položaj.
Dragi prijatelji, predstoji nam i naš zajednički susret u 2009. godini. U želji za još boljom suradnjom intervencijskih radiologa međusobno, kao i sa drugim, suradnim strukama,

 

S poštovanjem,

prof. dr. sc. Vinko Vidjak, dr. med.
Predsjednik sIRcro
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.